Waarom ik in de Belcrum woon…

Na bezichtigingen in onder andere het Ginneken, de IJpelaar en Prinsenbeek ging mijn hartje pas echt van ding-dinge-dong bij een jaren ’30 woning in de Belcrum. De combinatie van een prachtig huis + een superleuke wijk maakt mij nog altijd heel erg blij!

 Vorig jaar stond de Belcrum zelfs in een lijstje van de 10 populairste wijken van Nederland. Waar dat aan ligt? Ik denk dat ik het wel weet…

Perfecte ligging

De ligging van de Belcrum is top! Je zit binnen een mum van tijd op de snelweg en ook het centrum van Breda ligt binnen handbereik. Nu het station helemaal verbouwd is, loop en fiets je bovendien in no time naar het Valkenbergpark aan de andere zijde van het Centraal Station. En je bent ook lekker snel weer terug; wat mij betreft ideaal!

Belcrum

Aardappelpakhuis, spellenwinkel & Klein Java

Hoewel het centrum om de hoek ligt, kom je op sommige dagen de Belcrum niet eens uit. Nadat je de kids naar de Woelewippie hebt gebracht, de piepers bij het aardappelpakhuis hebt gehaald, een leuk bordspel in de spellenwinkel hebt gekocht en een bezoek aan MoMo lifestyle & Design hebt gebracht, is er namelijk nog maar nét genoeg tijd om ‘s avonds een heerlijke maaltijd bij Klein Java te bestellen… Eet smakelijk!

Beter een goede buur…

“Heb je de Nextdoor App al?”, was één van de eerste vragen die de nieuwe buurvrouw aan mij stelde. De app waarin een loodgieter wordt gezocht voor een lekkage in de dakgoot, waarin restaurantzegels van de Albert Heijn gratis worden aangeboden en waarin Jan de Kapper zijn vakantie aankondigt. Super-handig en een leuke manier om je buurtgenoten te leren kennen! Zien ze er niet gezellig uit?

Buren 1

De Belcrum Brunch

Belcrum Beach

Wist je dat wij in de Belcrum ons eigen strand hebben? Belcrum Beach is een stadsstrand met een echt strandpaviljoen. Als je hier op een zonnige dag onderuitgezakt in één van de strandstoelen zit, met het zand dat tussen je tenen kriebelt en het geluid van kabbelend water op de achtergrond, zou je bijna vergeten waar je bent… Gelukkig herinnert de zachte G van je omstanders je aan het feit dat je niet in Thailand bent, maar gewoon in Brabant. Want daar brandt nog licht.

Beltrum Beach

#bijzijnismeemaken

Voordat ik naar de Belcrum verhuisde, woonde ik in het centrum van de stad. Je zou denken dat het daar ‘allemaal te doen is’, maar sinds ik in de Belcrum woon, vliegen de uitnodigingen mij om de oren. Van een Timmer Festival Belcrum tot aan een brunch op de Speelhuislaan en van een BBQ in de straat tot aan een heus stadsontbijt op het Centraal Station. De Belcrum is AAN! Je zou er bijna een extra agenda voor aanschaffen…!

Belcrum

Buurtgenoten, zijn er nog dingen die ik vergeet?

Met dank aan: Henk Voermans (foto’s)

2 gedachtes over “Waarom ik in de Belcrum woon…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s