Breda maakt mij blij

Dit is waarom ze Breda “de parel van het zuiden” noemen

Breda maakt mij blij, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Voor degene die nog overtuigd moet worden, leg ik nog één keer uit waar Breda haar bijnaam aan te danken heeft. Schrijf je mee? Daar gaan we!

1: Is het een stad? Is het een dorp? Het is Breda!

Met bijna 182.000 inwoners is Breda een behoorlijke stad! Toch heb ik vaak het gevoel dat ik in een groot dorp woon. Je fietst hier gemakkelijk van A naar B en tijdens die fietstocht kom ik vaak meerdere bekenden tegen. In de wijk waar ik woon, de Belcrum, heb ik dat dorpse gevoel al helemaal. Super-gezellig!

Breda maakt mij blij

Op de fiets door het centrum

2: Centre of the Universe!

In Breda heb je alles. Een bruisend centrum met daaromheen de singels en richting het zuiden van de stad ligt het prachtige Mastbos  en de Galderse Meren. Mocht je toch een keer Breda willen verlaten (why, tell me why!?) dan ben je zo in de Randstad. Beloof me wel dat je met de trein gaat, want dat geeft je meteen een reden om het hypermoderne station te bezoeken.

Mastbos Breda maakt mij Blij Henk Voermans

Het Mastbos

3: Je hebt hier geen tijd om je te vervelen

Er is geen tijd om jezelf te vervelen in Breda. Er wordt namelijk van alles georganiseerd. Van de sportieve Singelloop tot aan het kleurrijke Breda Drijft. En van het swingende Jazz Festival tot aan het magische Breda Winterland. Tel daar de mooie winkels, cafés en terrassen bij op en je agenda zit bomvol!

Breda Drijft

Breda Drijft

4: Shop till you drop in Breda

In Breda heb je heel veel leuke winkels. En weet je wat ik nou zo leuk vind? Er komen continu nieuwe pareltjes bij. Uiteraard zijn de bekende ketens vertegenwoordigd, maar er zijn ook tal van andere leuke zaakjes zoals de duurzame cadeauwinkel Hier in de Halstraat, de hippe Color Club in ’t Sas of De Nieuwe Winkel in de Tolbrugstraat waar creatieve ondernemers winkelruimte kunnen huren. Laat die euro’s maar rollen!

shoppen Breda

Terrassen in de Veemarktstraat

5: Brabantse nachten zijn lang!

Niet alleen tijdens carnaval is het feest in het Kielegat. Het hele jaar door worden de cafés en bars op de Grote Markt en Havermarkt druk bezocht. Dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat Breda dit jaar verkozen is tot goedkoopste terrasstad! En doordat Breda een enorme trekpleister is voor vrijgezellenfeesten, blijven de verkleedpartijen niet beperkt tot carnaval. We hebben een L. We hebben een A. LA-LA-LA-LA-LA-LA!

Strand Binnen Breda maakt mij blij

Strand Binnen

Maar het mooiste aan Brabant ben jij, dat ben jij!

Met dank aan: Henk Voermans (foto’s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s