Breda in de winter

Dit wil je niet missen deze winter in Breda!

De winter staat voor de deur. Dat betekent dat de dagen niet alleen korter, maar vooral ook kouder worden. Maar is dat een reden om te treuren? Zeker niet! Want er is genoeg om je op te verheugen deze winter in Breda…!

Genieten met een zachte G!

Breda is prachtig in de winter. Helemaal met een verse laag sneeuw. En wat is er leuker dan een wandeling maken door de binnenstad of het prachtige Mastbos? Sjaal om, moonboots aan, zonnebril op en gaan met die banaan! Dat levert prachtige plaatjes op en geeft je bovendien weer een goede reden om warme chocolademelk met slagroom te bestellen…


Winterland Breda

Hier verheug ik me zo op! Van 16 december tot en met 8 januari wordt het centrum van Breda omgetoverd tot Winterland Breda. Van een nostalgische kermis tot aan een kerstmarkt in het Valkenberg Park en van koren die je toezingen tot aan een schaatsbaan in de haven. Het wordt magisch! Als klap op de vuurpijl (mooie woordspeling) staat er op Oudejaarsavond een spectaculaire vuurwerkshow gepland in het Spanjaardsgat. Dit wil je toch niet missen?

Het Glazen Huis

In 2008 stond die er ook al en van 18 tot en met 24 december vormt Breda opnieuw hét decor voor Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Net als ieder ander jaar wordt er ook deze keer geld ingezameld voor een stille ramp. Dit jaar: kinderen met een longontsteking. Het huis wordt geplaatst tegen het stadhuis op de Grote Markt, maar het slotfeest vindt plaats op het Chasséveld. Zin in!

Glazen Huis Breda

Bron: Rene Schotanus

Klûnen!

Op de 11e van de 11e is het al feest in Breda… ahum…Kielegat. En op 5 februari is het vervolgens alweer tijd voor de jaarlijkse Klûntocht. Deze tocht staat in het teken van de wereldberoemde Elfstedentocht en wordt ook wel gezien als de ultieme voorbereiding op carnaval. Heb je bij 11 van de 26 horecagelegenheden een stempel bemachtigd? Dan ontvang jij het unieke klûnkruisje!

Klunen Breda Vandaag

Bron: Breda Vandaag

Met dank aan: Henk Voermans (foto’s Breda in de winter)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s