Path

Voor de pers

Wij maken mensen blij. Van ondernemers die met een productoverschot zitten, tot aan bedrijven die vrezen voor hun voortbestaan. Als wij kunnen helpen, dan komen wij in actie. Samen met onze volgers. Bekijk hier onze meest recente persberichten.

Veertien pallets vol met speelgoed; actie Klaasje nu al geslaagd

pdf, 51.47 KB

Vorige week kondigde het Bredase duurzaamheidsplatform Replace Now hun inzameling voor Actie Klaasje al aan. Afgelopen weekend zamelden zij met hulp van Breda Maakt Mij Blij ruim veertien pallets met speelgoed in. Dit speelgoed gaat op pakjesavond naar kinderen in de maatschappelijke opvang, kindertehuizen, het AZC of noodopvang.

Speelgoed inleveren voor Pakjesavond

pdf, 54.00 KB

Ieder kind verdient een cadeau op pakjesavond. Daarom zet het Bredase duurzaamheidsplatform Replace Now zich dit jaar voor de tweede keer in voor ‘Actie Klaasje’. Het doel is om zoveel mogelijk ‘groene’ cadeaus in te zamelen voor kinderen in de maatschappelijke opvang, kindertehuizen, het AZC of noodopvang.

World Cleanup Day

pdf, 70.89 KB

In het kader van World Cleanup Day slaan Breda Maakt Mij Blij, Bootje Varen Breda, Breda Drijft en Baai op zaterdag 17 september de handen ineen om de singels en oevers van Breda op te ruimen. Ze roepen andere Bredanaars om ook in actie te komen.

Help de bij, want de bij helpt ons ook!

pdf, 49.03 KB

Het gaat niet goed met de wilde bijen. Dat is zorgwekkend, omdat ​​bijen heel belangrijk zijn voor de biodiversiteit en onze voedselvoorziening. Daarom komt Breda Maakt Mij Blij in actie, samen met imker Aat Rietveld.

Bredase buurmannen helpen heel de stad aan groen dak

pdf, 106.48 KB

Het is de Week van de Groene Tuin. Tijdens deze week worden Nederlanders gestimuleerd om hun tuinen, balkons en straten te vergroenen en verduurzamen.

Burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank doneren spullen voor Oekraïne

pdf, 81.29 KB

Vanochtend waren burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank al vroeg bij Kringloopwarenhuis Vindingrijk om spullen te doneren voor de mensen uit Oekraïne. Tot en met vrijdag 1 april kun je op vier locaties in de stad terecht om bijvoorbeeld houdbaar voedsel en medische producten in te leveren.

Breda en Poolse zusterstad Wroclaw organiseren inzamelingsactie voor Oekraïne

pdf, 106.20 KB

Gemeente Breda en Breda Maakt Mij Blij slaan opnieuw de handen ineen. Ditmaal voor een grootschalige inzamelingsactie voor de slachtoffers uit Oekraïne. Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april kun je op vier locaties in de stad terecht om spullen te doneren.

Els zit met 12.000 kilo kaas in haar maag

pdf, 84.37 KB

De coronacrisis lijkt misschien verleden tijd, maar de gevolgen voor veel ondernemers zijn nog dagelijks zichtbaar. Dat geldt ook voor de familie Mesu uit Middelburg. Zij zitten met een overschot van 12.000 kilo kaas op hun kaasboerderij de Schatkamer van Schellach.

Breda steunt lokale winkeliers: Grote Markt wordt Grotere Markt

pdf, 115.27 KB

Om lokale winkeliers te helpen met de verkoop van hun producten, is de Grote Markt in Breda vandaag omgedoopt tot Grotere Markt. Tussen de bekende marktkoopmannen staan vijftien Bredase ondernemers te popelen om hun inboedel (uit) te verkopen.

Wethouder Boaz Adank verrast 175 BredaPas-houders met kerstpakket van Breda Maakt Mij Blij

pdf, 114.12 KB

175 BredaPas-houders zijn verrast met een kerstpakket van Breda Maakt Mij Blij. Het pakket is gevuld met kwaliteitsproducten uit de regio. De kerstpakketten zijn samengesteld door Breda Maakt Mij Blij in samenwerking met Stichting Nora Werkt en zijn uitgedeeld door wethouder Boaz Adank.

Gaan wij nu weer 10.000 kilo pompoenen weggooien?

pdf, 39.28 KB

Boer Chris uit Groesbeek zit met de handen in het haar. Weer heeft hij een overschot van 10.000 kilo pompoenen waar hij niet vanaf komt. De reden? Ze zijn te groot of te klein voor de supermarkt. Gelukkig is daar Breda Maakt Mij Blij die opnieuw in actie komt, want zoals zij zelf zeggen: “Weggooien is geen optie!”

Bestolen Paard en Meer wil op dierendag doelbedrag van 15.000 euro ophalen

pdf, 67.58 KB

In de nacht van 25 op 26 september is het Bredase Paard en Meer beroofd van hun zadels, hoofdstellen, gereedschappen en tuigen. Al snel werd er een crowdfundingcampagne opgezet. Het doelbedrag: 15.000 euro. Om het doelbedrag te behalen is de hulp van Breda Maakt Mij Blij ingeschakeld.

Al 10.000 kilo kaas verkocht!

pdf, 36.74 KB

Broeder Isaac van Adbij Koningshoeven in Berkel-Enschot de oproep om 15.000 kilo van hun heerlijke kazen te 'redden'. Met onze hulp is er in vijf dagen tijd al 10.000 kilo verkocht. Zal broeder Isaac zijn volledige kaas-overschot kwijtraken?

Zonnebloemen om eenzame Nederlanders op te fleuren!

pdf, 39.09 KB

Eenzaamheid neemt toe. Je betrokkenheid tonen kan veel betekenen. Daarom heeft Maakt Mij Blij de handen ineen geslagen met online pluktuin Pluukz en Nationale Vereniging de Zonnebloem om zoveel mogelijk mensen in het zonnetje te zetten.

Brabantse monniken zitten met kaas-overschot

pdf, 91.29 KB

De monniken van de historische Adbij Koningshoeven in Berkel-Enschot hebben een groot probleem. Door de coronacrisis zitten zij met een kaas-overschot van 15.000 kilo. Daarom komen wij in actie!

Al 10.000 plantjes van kwekerij Lowgardens gered van container

pdf, 82.94 KB

Wij komen in actie voor Peter en Pascale van Kwekerij Lowgardens en hebben al bijna 10.000 bijzondere planten gered van vernietiging. Dat is ver boven verwachting, maar er zijn nog een paar planten over. Red jij de laatste sets?

Meer weten?

Werk je in de media en wil je meer weten over dit platform? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.

Contact opnemen