Path

Nog even over dat kerstpakket van jou...

Zoals je misschien al wel hebt gezien, zit de doos vol met (h)eerlijke producten uit de regio. Op deze pagina vertellen we je graag wat meer over de lokale ondernemers, maar ook over het goede doel dat aan het kerstpakket verbonden is.

Leger des Heils

Met dit kerstpakket steun je ook direct Het Leger des Heils. Deze internationale organisatie is er voor mensen aan de onderkant van de samenleving. De donatie van rechtbank Zeeland-West-Brabant draagt bij aan een perspectief op een 'normaal' leven dat voor de meesten van ons zo vanzelfsprekend is.

Tover de doos om tot gevelhuisjes...

Met het Bredase Bendemal maak je de tofste bouwwerken van oud papier. Bekijk de tutorial en tover jouw pakket om tot gingerbread gevelhuisjes. Zo is er weer een middag van je kroost gevuld en houd je je papiercontainer lekker leeg!

Over de inhoud...

Kaaskoekjes uit Middelburg

De kaaskoekjes in het kerstpakket zijn gemaakt met de kaas van Kaasboerderij Schellach in Middelburg. De Zeeuwse bakker Bakkerij Jan Schrieks heeft er vervolgens deze heerlijke koekjes van gemaakt.

Perensap uit 's Gravenmoer

Willem en Janet produceren al meer dan tien jaar met heel veel liefde de allerlekkerste perensap in hun eigen Boomgaard Lisboa in ’s Gravenmoer. De boomgaard bestaat al sinds 1912 en de fruitkwekerij is maar liefst 2,5 hectare groot!

Duurzaam geteelde chips uit Breda

Om het eten van chips te verduurzamen verzonnen Avans studenten Niels, Wendell en Nicky een alternatief: Snecco. Nu verkopen zij hun chips in herbruikbare bakjes bij tientallen supermarkten in de regio. Die verpakking is niet alleen een stuk duurzamer; het kraakt ook niet meer.

Speciaalbier uit Zeeland

Met zijn vertrouwde brouwteam creërt bierbrouwer Kees verrassende bieren met gedurfde smaken van de best mogelijke en constante kwaliteit. Klassieke stijlen gebrouwen, met een eigen twist, vol van karakter en verrassend van smaak.

Tot slot...

Wat is 'Breda Maakt Mij Blij' eigenlijk?

Vanuit de behoefte aan positiviteit, besloten wij in het voorjaar van 2020 boeren en telers te gaan helpen die door de coronacrisis met een overschot aan producten bleven zitten. Vele reddingsacties later zijn wij uitgegroeid tot een platform dat met unieke initiatieven de wereld een stukje mooier maakt.

"We worden geholpen en dat is het werk van de heilige geest!

Combined Shape
Zuster Maria Magdalena | Priorin van Sint-Catharinadal